De overheid groeit mee met alle mogelijkheden die het digitale tijdperk biedt. Zo dient de E-overheid op korte termijn voor meer efficiëntie in de dienstverlening naar burgers en bedrijven te zorgen. Hoe werkt dit precies, en welke rol speelt Quarant bij het succesvol functioneren van de digitale overheid?

De invoering van E-overheid

Quarant levert al jarenlang advies aan de lokale overheid. Gemeentes maken graag gebruik van de kennis en ervaring van dit bedrijf. Voor meer informatie over de dienstverlening kunt u altijd even kijken op www.quarant.nl. Ook wat betreft e-overheid gebruiken is er expertise nodig. Het is de bedoeling dat zowel bedrijven als burgers zaken met de overheid in 2017 digitaal moeten kunnen afhandelen. Daarvoor dienen ondernemers eenmalig hun bedrijfsgegevens te delen met de overheid. De digitale afhandeling brengt veel voordelen met zich mee voor de ondernemer. Zo is het voortaan mogelijk om verschillende overheidsorganisaties in te schakelen bij het oprichten of verhuizen van een bedrijf..

Overzichtelijke dienstverlening

De invoering van E-overheid dient er voor te zorgen dat de dienstverlening van overheidsorganisaties een stuk overzichtelijk wordt. Nu is het vaak nog zo dat burgers en ondernemers door het complexe aanbod door de bomen het bos niet meer zien. In 2017 moet er bij de overheid sprake zijn van integrale dienstverlening waarbij overbodige vragen en ingewikkelde regels en procedures zoveel mogelijk worden vermeden. Quarant schiet met gedegen advies gemeentes te hulp om van de E-overheid een groot succes te maken. Kijk voor meer informatie over Quarant en haar dienstverlening op www.quarant.nl.